Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse roerbak met slavinken en mosterd

Hollandse roerbak met slavinken en mosterd

Hollandse roerbak met slavinken en mosterd product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • 3 eetl. olie of vloeibaar bakproduct
  • 400 g wortelen, geschild en in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theel. gedroogde tijm, oregano of peterselie
  • mespunt paprikapoeder
  • 300 g doperwten (diepvries)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 slavinken
  • 2 eetl. mosterd
Bereiden
Kook de aardappelen circa 5 minuten voor. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Verwarm twee eetlepels olie en roerbak de wortel, ui, kruiden, paprikapoeder en aardappel circa 10 minuten op middelhoge stand tot alles lichtbruin en beetgaar is. Voeg de doperwten toe en breng op smaak met wat zout en peper. Laat met deksel op de pan nog 5 minuten doorwarmen. Verwarm ondertussen in een koekenpan de rest van de olie en bak de slavinken om en om in circa 15 minuten gaar en bruin. Roer de mosterd door het bakvet en voeg een paar eetlepels water toe. Serveer de roerbakschotel met de slavink en jus.
Variatie
Varieer met groenten zoals maïs en bloemkool.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
39 g
vet
37 g
Kcal
590