1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse roerbakgroenten met kipfilet

Hollandse roerbakgroenten met kipfilet

Hollandse roerbakgroenten met kipfilet product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram winterpeen geschild
  • 300 gram knolselderij
  • 400 gram kipfilet in blokjes
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 400 gram champignons schoongeveegd
  • 1 bosje lente -/bosuitjes
  • blaadje selderij grofgehakt
Bereiden
Snijd de winterpeen en knolselderij in gelijke stukken. Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de peen en knolselderij circa 2 minuten. Giet de groenten af en laat uitlekken in een vergiet. Bestrooi de kipfilet met zout en versgemalen peper. Verhit het bakproduct en roerbak de kipfilet circa 2 minuten op een hoge stand. Voeg de wortel en knolselderij toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de champignons en bosui toe en roerbak nog circa 2 minuten op een hoge stand. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi het gerecht met de selderij. Lekker met aardappelpuree of rijst.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 240
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie