Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse roerbakgroenten met kipfilet

Hollandse roerbakgroenten met kipfilet

Hollandse roerbakgroenten met kipfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram winterpeen geschild
  • 300 gram knolselderij
  • 400 gram kipfilet in blokjes
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 400 gram champignons schoongeveegd
  • 1 bosje lente -/bosuitjes
  • blaadje selderij grofgehakt
Bereiden
Snijd de winterpeen en knolselderij in gelijke stukken. Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de peen en knolselderij circa 2 minuten. Giet de groenten af en laat uitlekken in een vergiet. Bestrooi de kipfilet met zout en versgemalen peper. Verhit het bakproduct en roerbak de kipfilet circa 2 minuten op een hoge stand. Voeg de wortel en knolselderij toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de champignons en bosui toe en roerbak nog circa 2 minuten op een hoge stand. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi het gerecht met de selderij. Lekker met aardappelpuree of rijst.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
9 g
vet
8 g
Kcal
240