1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst

Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst

Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst product foto
  • Ingredienten:

  • 4 sinaasappels geperst
  • 5 eetl. blanke rozijnen
  • 2 kippenbouillontabletten, verkruimeld
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 6 eetl. olijfolie of arachideolie
  • 750 g kalkoenfilet, in blokjes of reepjes
  • 1 spitskool, in reepjes of geschaafd
  • 1 pak basmatirijstzout
  • 2 eetl. maïzena
  • 500 ml yoghurt (Melkan)
  • 2 eetl. honing
  • 2 winterwortels, in smalle reepjes
Bereiden
Verwarm het sinaasappelsap met de rozijnen en de bouillontabletten en zet dit apart. Meng de kerriepoeder en 4 eetlepels olie door de kalkoenfilet. Leg de koolreepjes in een vergiet. Giet er kokend water over en laat uitlekken. Roerbak de kalkoenfilet in een hete wok in 10 minuten goudbruin. Kook intussen de rijst. Schep de kalkoen-filet uit de pan. Roerbak in het bakvet met de rest van de olie de koolreepjes met een beetje zout 5 minuten. Meng maïzena, yoghurt, honing en sinaasappelsap met rozijnen. Schep de kalkoenreepjes bij de kool, voeg het yoghurtmengsel toe en stoof zachtjes 10 minuten. Schep het gerecht in een warme schaal. Verdeel de wortelreepjes erover en serveer de rijst erbij.
Variatie
• Vervang rozijnen eens door blokjes ananas.• Laat de kippenbouillontabletten weg, neem in plaats van yoghurt 500 ml kippenbouillon en bind de saus met aangelengde maïzena of allesbinder.
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 43 g
  • koolhydraten
  • 80 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 670
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie