1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse tajine

Hollandse tajine

Hollandse tajine product foto
  • Ingredienten:

  • (In plaats van de van oorsprong Noord-Afrikaanse tajine kan ook gebruik
  • worden gemaakt van een braadpan.)
  • 50 g boter of 2 eetl. olie
  • 300 g sukadelappen, in blokjes van 3 cm
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 l runderbouillon (van tablet of uit pot)
  • 1/2 citroen, in plakjes
  • 200 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 250 g wortelen, geschrapt en in plakjes van 2 cm
  • 200 g sperziebonen, afgehaald en in stukjes van 2 cm
  • 1/2 eetl. kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Verwarm de tajine op gas eventueel met een kookplaatje eronder. Verhit de boter en schep het vlees in de tajine. Voeg na 10 minuten knoflook en ui erdoor en stoof dit even mee.
Bereiden
Voeg de runderbouillon en 3 plakjes citroen toe en laat het geheel circa 1,5 uur zachtjes stoven. Voeg de aardappelen toe en laat deze 10 minuten meekoken. Doe nu ook de wortelen, sperziebonen en kerriepoeder in de tajine en laat deze, zonder deksel, ook nog 10 minuten meekoken zodat het teveel aan vocht kan verdampen. Breng de stoofschotel op smaak met zout en peper.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 29 g
  • vet
  • 54 g
  • Kcal
  • 740
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie