Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Homemade spicechips

Homemade spicechips

Homemade spicechips product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • frituurolie
  • zout
  • voor de specerijenmelange:
  • 20 g paprikapoeder (mild)
  • 2 g knoflookpoeder
  • 2 g kerriepoeder
  • 2 g cayennepeper
  • 2 g korianderpoeder
  • 2 g kaneelpoeder
Voorbereiden
Weeg de specerijen voor de specerijenmelange af en meng ze door elkaar. Schaaf de aardappelen in zeer dunne plakjes. Was de plakjes, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm de olie tot 160°C.
Bereiden
Frituur de aardappelplakjes goudbruin en be­strooi ze daarna met de specerijen. Voeg eventueel naar eigen smaak zout toe.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
95 g
vet
50 g
Kcal
870