1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Homemade spicechips

Homemade spicechips

Homemade spicechips product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • frituurolie
  • zout
  • voor de specerijenmelange:
  • 20 g paprikapoeder (mild)
  • 2 g knoflookpoeder
  • 2 g kerriepoeder
  • 2 g cayennepeper
  • 2 g korianderpoeder
  • 2 g kaneelpoeder
Voorbereiden
Weeg de specerijen voor de specerijenmelange af en meng ze door elkaar. Schaaf de aardappelen in zeer dunne plakjes. Was de plakjes, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm de olie tot 160°C.
Bereiden
Frituur de aardappelplakjes goudbruin en be­strooi ze daarna met de specerijen. Voeg eventueel naar eigen smaak zout toe.
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 95 g
  • vet
  • 50 g
  • Kcal
  • 870
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie