Honing-mosterdkarbonade op andijviestamppot - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Honing-mosterdkarbonade op andijviestamppot

Honing-mosterdkarbonade op andijviestamppot

Honing-mosterdkarbonade op andijviestamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram aardappelen
  • 2 eetlepel olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 50 gram boter en vloeibaar bakproduct
  • 4 schouderkarbonades
  • 2 eetlepel honing
  • 2 eetlepel mosterd
  • 150 milliliter warme melk
  • nootmuskaat
  • 1 kropje andijvie in smalle reepjes
Bereiden
Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C of verwarm de ovengrill. Verhit de olie en de helft van de boter. Bestrooi de schouderkarbonades met zout en peper en bak ze rondom bruin. Meng de honing met de mosterd en bestrijk de karbonades er aan één kant mee. Zet ze in een ovenvaste pan of ovenschaal 15 minuten in het midden van de oven of met voldoende afstand onder de grill. Giet intussen de aardappelen af. Voeg de rest van de boter, warme melk, zout, peper en nootmuskaat toe en maak er puree van. Schep de rauwe andijvie erdoor en erwarm nog 2 minuten. Serveer de karbonades op de stamppot.
Variatie
Vervang rauwe andijvie door reepjes ijsbergsla. Neem in plaats van honing bruine suiker of rietsuiker en meng deze met de mosterd.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
53 g
vet
39 g
Kcal
730