1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Honing-theemousse

Honing-theemousse

Honing-theemousse product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eidooiers
  • 100 g honing
  • 3 blaadjes gelatine (6 gram)
  • 100 g (soja)melk
  • 2-3 zakjes earl grey thee
  • 250 ml slagroom (Melkan)
  • divers seizoensfruit
  • 50 g pure chocolade
  • 4 stroopwafels, fijngehakt
  • lage schaal
  • steekring Ø ca. 8 cm
Voorbereiden
Mix de eidooiers met de helft van de honing in een keukenmachine of met een mixer tot een romig mengsel. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water tot ze zacht zijn. Verwarm de melk met de rest van de honing en de theezakjes tot tegen het kookpunt. Haal de pan van de warmtebron en laat de theezakjes 3 minuten trekken. Druk de theezakjes voorzichtig met een houten lepel tegen de wand van de pan uit, en verwijder ze. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat ze in het warme mengsel oplossen. Laat het honing-theemengsel tot kamertemperatuur afkoelen, totdat dit begint te geleren. Klop 200 ml slagroom half stijf, zodat deze iets dikker is dan yoghurt. Roer de opgeklopte eidooiers door het honing-theemengsel en spatel de slagroom erdoor. Schep de mousse in een met water omgespoelde schaal, dek hem af met plasticfolie en laat de mousse 2 uur opstijven in de koelkast
Bereiden
Was en snijd ondertussen het fruit. Smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg de rest van de slagroom toe. Steek met de steker een rondje uit de mousse. Verdeel daar wat fijngehakte stroopwafel over en druk dat iets aan. Keer de mousse met de stroopwafel aan de onderkant op een bord. Leg er wat fruit bovenop en sprenkel de chocoladesaus over het dessert.+ 2uur koelen
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 53 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 620
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie