Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hotdog NY

Hotdog NY

Hotdog NY product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 bruine puntjes
  • 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 1 ui in ringen
  • 2 eetlepels (hot)ketchup of tomatenpuree
  • 2 eetlepels rodewijnazijn of water
  • 250 gram zuurkool uitgelekt
Bereiden
Verwarm de worst zonder te koken. Snijd de broodjes aan de bovenkant in de lengte in, maar niet door. Rooster de bacon in een droge, hete koekenpan krokant en zet apart. Meng de mayonaise met de mosterd. Verhit de helft van de olie, bak de uienringen lichtbruin en bak de ketchup even mee. Roer de azijn erdoor. Roerbak de zuurkool circa 5 minuten in de rest van de olie. Leg in de witte puntjes enkele blaadjes sla met daarop knakworst, mosterdmayonaise, bacon en geraspte kaas. Leg in de bruine broodjes zuurkool met daarop knakworst en uienringen. Serveer er extra mosterd bij.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
28 g
vet
38 g
Kcal
545