Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hutspot met pittige hachee

Hutspot met pittige hachee

Hutspot met pittige hachee product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • Voor de hachee:
  • 2 rode Spaanse pepers, zonder zaadjes, gesnipperd
  • 800 g runderlappen, in blokken van 4 cm
  • 2 (zoete) uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • stukje citroenschil, zonder wit
  • 3 eetl. gembersiroop
  • 1 blik kokosmelk (ca. 400 ml)
  • 1 runderbouillontablet, verkruimeld
  • 250 ml warm water
  • voor de hutspot:
  • 1-1/4 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g winterwortels, geschrapt en in plakken
  • 350 g groene kool, in smalle repen
  • 1 zakje Javaanse kroepoek
  • 2 eetl. selderijblad (vers)
Voorbereiden
Meng alle ingrediënten voor de hachee in een braadpan en breng het geheel al roerend aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het vlees in 2-3 uur gaar stoven. Roer regelmatig: het mag niet aanbakken en moet zachtjes blijven pruttelen. Voeg eventueel een beetje extra water toe als de saus te dik wordt. Dit gerecht kunt u van tevoren bereiden.
Bereiden
Zet de aardappelen op en kook ze 10 minuten. Voeg dan wortels en kool toe en kook ze samen gaar in circa 15 minuten. Giet het kookwater af. Stamp aardappelen en groenten grof door elkaar (het mag niet smeuïg worden). Breng de pittige hachee opnieuw al roerend aan de kook. Schep het rundvlees met de uitjes met een schuimspaan uit de braadpan en laat daarbij de kokossaus uitlekken. Schep het vlees door de hutspot. Verdeel de hutspot over de borden, maak een mooi 'bergje'. Strooi op elk bord een handje kroepoek en wat selderijgroen. Geef de kokossaus en de rest van de kroepoek er apart bij.Bereidingstijd exclusief exclusief 2-3 uur stooftijd van het vlees.

Voedingswaarde

eiwit
58 g
koolhydraten
77 g
vet
11 g
Kcal
645