1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hutspot met prei en gebakken vis

Hutspot met prei en gebakken vis

Hutspot met prei en gebakken vis product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pakket (ca. 700 g) voorgesneden hutspotgroenten
  • 750 gram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 tilapiafilets (ca. 600 g)
  • 75 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 preien, in smalle ringen
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 eetlepel honing
Bereiden
Kook de hutspotgroenten met de aardappels in 20-25 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 100°C. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp met de peterselie en knoflook. Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak hierin de visfilets aan één kant 2-3 minuten. Keer de vis om en bestrijk de gebakken kant met het peterseliemengsel. Bak de onderkant van de vis 2-3 minuten. Neem de vis uit de pan en houd warm in de oven. Bak de prei zachtjes 2-3 minuten in het bakvet. Giet de hutspotgroenten en aardappels af. Voeg de prei met het bakvet, de komijn en honing toe en stamp alles grof. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot de vis erop.
Variatie
Vervang tilapia door kabeljauwfilet.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 52 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 555
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie