Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Huzarensalade

Huzarensalade

Huzarensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 g vastkokende aardappels, geschild, in blokjes
  • 150 g diepvriesdoperwten
  • 150 g winterwortel, in miniblokjes
  • 8 eetl. arachideolie
  • 3 eetl. azijn
  • 250 g gaar rundvlees, in blokjes
  • 8 kleine augurken, in miniblokjes
  • 2 appels, geschild, in blokjes
  • 50 g kleine zilveruitjes
  • 2 hardgekookte eieren, gehakt
  • 1 krop sla, gewassen, in blaadjes verdeeld
  • 4 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. melk
  • voor de garnering:
  • augurken, ingesneden
  • cherry-/kerstomaatjes, in plakjes
  • gerookte makreel, in stukken
  • hardgekookte eieren, in plakjes
  • tomatenketchup
Bereiden
Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Doe hetzelfde met de doperwten en de wortel. Klop een dressing van de olie, azijn, zout en peper. Schep de aardappels, doperwten, wortel, vlees, augurken, appel, zilveruitjes, ei en de dressing door elkaar. Scheur de slabladeren iets kleiner en serveer de huzarensalade op de sla. Verdun de mayonaise met de melk en bestrijk de salade ermee. Garneer de salade met augurk, tomaatjes en 2 wijzers van makreel. Leg 12 plakjes ei eromheen en ‘schrijf’ met de ketchup cijfers erop.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
36 g
vet
22 g
Kcal
430