1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Huzarensalade

Huzarensalade

Huzarensalade product foto
  • Ingredienten:

  • 750 g vastkokende aardappels, geschild, in blokjes
  • 150 g diepvriesdoperwten
  • 150 g winterwortel, in miniblokjes
  • 8 eetl. arachideolie
  • 3 eetl. azijn
  • 250 g gaar rundvlees, in blokjes
  • 8 kleine augurken, in miniblokjes
  • 2 appels, geschild, in blokjes
  • 50 g kleine zilveruitjes
  • 2 hardgekookte eieren, gehakt
  • 1 krop sla, gewassen, in blaadjes verdeeld
  • 4 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. melk
  • voor de garnering:
  • augurken, ingesneden
  • cherry-/kerstomaatjes, in plakjes
  • gerookte makreel, in stukken
  • hardgekookte eieren, in plakjes
  • tomatenketchup
Bereiden
Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Doe hetzelfde met de doperwten en de wortel. Klop een dressing van de olie, azijn, zout en peper. Schep de aardappels, doperwten, wortel, vlees, augurken, appel, zilveruitjes, ei en de dressing door elkaar. Scheur de slabladeren iets kleiner en serveer de huzarensalade op de sla. Verdun de mayonaise met de melk en bestrijk de salade ermee. Garneer de salade met augurk, tomaatjes en 2 wijzers van makreel. Leg 12 plakjes ei eromheen en ‘schrijf’ met de ketchup cijfers erop.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 430
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie