In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. IJsbombe met sneeuw en sterren

IJsbombe met sneeuw en sterren

IJsbombe met sneeuw en sterren product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 50 g blanke rozijnen
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 eetl. sinaasappellikeur
  • 1 l vanilleroomijs
  • 100 g amandelkoekjes of bokkenpootjes, grof verkruimeld
  • 100 g pure chocolade, grof gehakt
  • 50 g gepelde pistachenoten of walnoten, grof gehakt
  • 4 eiwitten
  • 100 g suiker
  • diepe, bolvormige kom, ingevet
  • ovenvaste schaal
  • vetvrije kom
  • vuurwerksterretjes
Voorbereiden
Week de abrikozenstukjes en rozijnen in sinaasappelsap met likeur. Haal het ijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden. (Zet het eventueel 20 seconden in de magnetron op 800 Watt). Spatel de geweekte abrikozen en rozijnen met sap, koekkruimels, chocolade en noten door het ijs. Schep de ijsmassa in de kom en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel of spatel. Laat het ijs opnieuw bevriezen, minimaal 4 uur. Zet de ovenvaste schaal in de koelkast om goed koud te worden.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eiwitten met de suiker in de vetvrije kom tot zich stijve pieken vormen. Haal het ijs uit de vriezer, laat de vorm met het ijs schrikken in heet water en stort het ijs op de ovenvaste schaal. Strijk het eiwit met nonchalante pieken over de ijsbol. Zet de ijsbombe in de oven en laat het schuim in 2-3 minuten lichtbruin kleuren. Serveer meteen met de erin gestoken brandende vuurwerksterretjes.
Variatie
Lekker met vanillesaus, zelfgemaakt of op basis van vanillevla verdund met room en een scheutje likeur.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
136 g
vet
47 g
Kcal
1055