1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. IJsbombe met sneeuw en sterren

IJsbombe met sneeuw en sterren

IJsbombe met sneeuw en sterren product foto
  • Ingredienten:

  • 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 50 g blanke rozijnen
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 eetl. sinaasappellikeur
  • 1 l vanilleroomijs
  • 100 g amandelkoekjes of bokkenpootjes, grof verkruimeld
  • 100 g pure chocolade, grof gehakt
  • 50 g gepelde pistachenoten of walnoten, grof gehakt
  • 4 eiwitten
  • 100 g suiker
  • diepe, bolvormige kom, ingevet
  • ovenvaste schaal
  • vetvrije kom
  • vuurwerksterretjes
Voorbereiden
Week de abrikozenstukjes en rozijnen in sinaasappelsap met likeur. Haal het ijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden. (Zet het eventueel 20 seconden in de magnetron op 800 Watt). Spatel de geweekte abrikozen en rozijnen met sap, koekkruimels, chocolade en noten door het ijs. Schep de ijsmassa in de kom en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel of spatel. Laat het ijs opnieuw bevriezen, minimaal 4 uur. Zet de ovenvaste schaal in de koelkast om goed koud te worden.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eiwitten met de suiker in de vetvrije kom tot zich stijve pieken vormen. Haal het ijs uit de vriezer, laat de vorm met het ijs schrikken in heet water en stort het ijs op de ovenvaste schaal. Strijk het eiwit met nonchalante pieken over de ijsbol. Zet de ijsbombe in de oven en laat het schuim in 2-3 minuten lichtbruin kleuren. Serveer meteen met de erin gestoken brandende vuurwerksterretjes.
Variatie
Lekker met vanillesaus, zelfgemaakt of op basis van vanillevla verdund met room en een scheutje likeur.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 136 g
  • vet
  • 47 g
  • Kcal
  • 1055
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie