Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. IJsdessert met kiwi

IJsdessert met kiwi

IJsdessert met kiwi product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 milliliter (1/2 bak) roomijs
  • 100 gram witte chocolade, grof gehakt
  • 20 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 3 rijpe kiwi’s
  • paar takjes munt
Bereiden
Laat het ijs in circa 30 minuten zacht worden in de koelkast. Schep de chocolade en nootjes erdoorheen. Bewaar van beide een beetje om te garneren. Zet het ijs terug in de diepvries en laat het goed hard worden. Schil de kiwi’s rondom en snijd ze in zeer dunne plakjes. Verdeel de plakjes kiwi over 4 borden. Schep 4 mooie bollen van het ijs en leg ze in het midden van de kiwiplakjes. Bestrooi met blaadjes munt en nog wat extra gehakte chocolade en nootjes.
Variatie
• Vervang de witte chocolade door pure chocolade. • Gebruik hazelnoten in plaats van pistachenoten.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
29 g
vet
13 g
Kcal
255