Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. IJswafel met blauwe bessen en chocoladesaus

IJswafel met blauwe bessen en chocoladesaus

IJswafel met blauwe bessen en chocoladesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 bollen vanilleroomijs
  • 200 g blauwe bessen
  • 2 wafels (Brusselse wafels)
  • poedersuiker
  • voor de chocoladesaus:
  • 200 g pure chocolade, in stukken
  • 125 g crème fraîche (Melkan) of kookroom
  • 2 eetl. sterke koffie
Voorbereiden
Begin met de saus. Smelt de chocolade met de crèmefraîche au bain-marie of in de magnetron op400 Watt, 2-3 minuten. Roer goed en meng de koffieerdoor. Houd de saus warm zonder dat hij kookt.
Bereiden
Verdeel de bollen ijs over bekers of glazen en strooide blauwe bessen erop. Bestrooi ze eventueel metpoedersuiker. Halveer de wafels en doop de bovenkantin de chocoladesaus. Zet de halve wafels in deglazen en verdeel eventueel nog wat saus over het ijs.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
75 g
vet
42 g
Kcal
710