Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ikan ritja ritja

Ikan ritja ritja

Ikan ritja ritja product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g kabeljauw of koolvis (Vismarine), ontdooid
  • 2 eetl. citroensap
  • zout
  • 4 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 rode pepers, in stukjes
  • 1 theel. trassi of sambal badjak
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 1/2 theel. djahé
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 1 kippenbouillontablet
  • heet water
Bereiden
Dep de vis droog. Verdeel deze in moten en besprenkel ze met citroensap. Strooi er zout over. Wrijf 1 eetlepel olie met ui, rode peper, trassi, knoflook en djahé in een vijzel tot een pasta of pureer de ingrediënten in de keukenmachine. Fruit dit mengsel 2 minuten in nog 1 eetlepel olie. Voeg de tomatenpuree, ketjap en het bouillontablet toe en meng er heet water door tot sausdikte. Bak de vis 2-3 minuten per kant in de rest van de olie. Leg de vis op een schaal en giet de saus erover.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
6 g
vet
16 g
Kcal
250