1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. In olijfolie gesmoorde andijvie met pijnboompitten

In olijfolie gesmoorde andijvie met pijnboompitten

In olijfolie gesmoorde andijvie met pijnboompitten product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • evt. snufje chilipepervlokken
  • 1 struik andijvie, gewassen
  • 20 gram pijnboompitten, licht geroosterd
Bereiden
Verhit de olie op een lage stand en bak hierin zachtjes de knoflook. Voeg de chilipeper of peper toe en snijd de andijvie in de lengte in vieren. Verwijder eventueel de buitenste bladeren. Leg de andijvie op het snijvlak in de pan en bestrooi met wat zout. Laat met het deksel op de pan op een lage stand smoren. Schep na circa 3 minuten om en laat nog een paar minuten smoren. Schep de andijvie over op een schaal en giet de knoflookolie erover. Bestrooi met de pijnboompitten. Lekker bij rundersaucijsjes en gekookte krieltjes.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 145
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie