In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. In olijfolie gesmoorde andijvie met pijnboompitten

In olijfolie gesmoorde andijvie met pijnboompitten

In olijfolie gesmoorde andijvie met pijnboompitten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • evt. snufje chilipepervlokken
  • 1 struik andijvie, gewassen
  • 20 gram pijnboompitten, licht geroosterd
Bereiden
Verhit de olie op een lage stand en bak hierin zachtjes de knoflook. Voeg de chilipeper of peper toe en snijd de andijvie in de lengte in vieren. Verwijder eventueel de buitenste bladeren. Leg de andijvie op het snijvlak in de pan en bestrooi met wat zout. Laat met het deksel op de pan op een lage stand smoren. Schep na circa 3 minuten om en laat nog een paar minuten smoren. Schep de andijvie over op een schaal en giet de knoflookolie erover. Bestrooi met de pijnboompitten. Lekker bij rundersaucijsjes en gekookte krieltjes.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
3 g
vet
13 g
Kcal
145