Indiase groentecurry - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indiase groentecurry

Indiase groentecurry

Indiase groentecurry product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel arachide- of wokolie
  • 1 ui in partjes
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 2 rode pepers zonder zaagjes, in stukjes
  • 2 eetlepel currypasta
  • 50 milliliter kruidenbouillon
  • 1 groene paprika zonder zaagjes in repen
  • 1 rode paprika zonder zaagjes in repen
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 250 gram broccoli in roosjes
  • 250 milliliter Griekse yoghurt
  • 4 eieren hardgekookt, gepeld en gehalveerd
  • 2 eetlepel gehakte verse bladselderij of (platte) peterselie
  • naanbrood
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Schep de currypasta erdoor en bak nog 2 minuten. Giet de bouillon erbij en voeg de paprika, bloemkool en broccoli toe. Stoof zachtjes 10 minuten. Roer de yoghurt erdoor en verwarm zonder te koken. Serveer het gerecht met de gehalveerde eieren erop en strooi er bladselderij of peterselie over. Serveer het naanbrood erbij.
Variatie
• Varieer met de groenten en kies eens voor sugarsnaps, winterwortel, maïs of courgette.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
42 g
vet
25 g
Kcal
460