1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indiase kipspiesjes

Indiase kipspiesjes

Indiase kipspiesjes product foto

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • stukje gemberwortel (2 cm), geschild en geraspt
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 150 ml yoghurt (Melkan)
  • 1 theel. zout
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 1 eetl. roerbakolie of arachideolie
  • 75 g veldsla of fijne bladslasatéstokjes
Voorbereiden
Meng ui, knoflook, gemberwortel, koriander, paprikapoeder, komijn, yoghurt en zout tot een marinade. Schep de kipblokjes door de marinade. Laat de kip minimaal 1 uur marineren. Leg houten satéstokjes in water, zodat ze tijdens het bereiden niet verbranden.
Bereiden
Rijg de kipblokjes aan de stokjes. Bestrijk een grillpan met olie. Gril de spiesjes in 8-10 minuten rondom bruin en gaar. Keer ze regelmatig om. Serveer ze met de veldsla op borden.bereidingstijd is exclusief 1 uur marineren
Variatie
De kipfilet kan worden vervangen door kalkoenfilet.

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4