1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indiase ‘tosti’

Indiase ‘tosti’

Indiase ‘tosti’ product foto
  • Ingredienten:

  • 100 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel tandoorikruiden
  • 300 gram kipfilet, in repen
  • 4 grote of 8 kleine naanbroden
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1 potje mangochutney
Bereiden
Meng de yoghurt met de knoflook, citroensap en kruiden. Schep de kipreepjes erdoor en laat afgedekt in de koelkast circa 30 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de kip in een ovenschaal en bak het vlees in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. Bestrijk de helft van de naanbroden aan één kant met crème fraîche. Verdeel de uienringen en koriander erover. Leg de kip erop en dek af met de rest van het naanbrood. Verhit een grillpan en rooster de ‘tosti’ aan beide kanten. Halveer grote naantosti’s eventueel. Serveer de mangochutney erbij.
Variatie
• Gebruik een contactgrill in plaats van een grillpan. • Vervang tandoorikruiden door een mespuntje gemalen (zwarte) peper, 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar), 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel kaneelpoeder en mespuntje gemalen nootmuskaat.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 102 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 775
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie