1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indisch stoofvlees

Indisch stoofvlees

Indisch stoofvlees product foto
  • Ingredienten:

  • 700 g magere hamlappen, in dobbelstenen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
  • 3 uien, in grove stukken
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • stukje (3 cm) verse gemberwortel, geraspt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
  • (allesbinder of maïzena)ovenbestendige braadpan of ovenschaal met deksel
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
Bereiden
Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena.
Variatie
Serveersuggestie: Lekker met rijst en sperziebonen of broccoli.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 41 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 430
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie