1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indische hamlapjes

Indische hamlapjes

Indische hamlapjes product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 600 gram hamlappen in brede repen
  • 1 ui in ringen
  • 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • mespunt kaneelpoeder of gemalen nootmuskaat
  • 6 deciliter kokosmelk (blik of pak)
  • 1 citroen in partjes
  • enkele takjes (platte) peterselie
Bereiden
Verhit de olie en bak het vlees hierin lichtbruin. Schep het uit de pan. Voeg de ui, rode peper en knoflook bij het bakvet en fruit 2 minuten. Schep de gember, koriander, komijn en kaneel erdoor en bak 2 minuten mee tot het gaat geuren. Voeg het vlees toe en giet de kokosmelk erover. Pers 1 partje citroen erboven uit. Breng aan de kook en stoof zachtjes 25 minuten. Laat het stoofvocht iets indikken. Serveer met de rest van de citroenpartjes en peterselie. Lekker met witte rijst, kroepoek en doperwten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 36 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 49 g
  • Kcal
  • 610
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie