1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indische kip

Indische kip

Indische kip product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 8 drumsticks of 4 kipkarbonades
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 lente-/bosuitjes, in schuine stukken van 2-3 cm
  • 1 theel. sambal oelek
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. honing
  • 1/2 l kippenbouillon (van tablet)
Bereiden
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kip, bestrooid met zout en peper, toe en bak deze lichtbruin. Voeg de bosui, sambal oelek, sojasaus, honing en bouillon toe en stoof zachtjes 30 minuten. Serveer de kip met de saus.
Variatie
- Het gerecht kan ook na het aanbraden met deksel 30 minuten in een oven van 180°C stoven.- Vervang lente-/bosui door stukjes prei.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 410
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie