1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Irish coffee van wildbouillon

Irish coffee van wildbouillon

Irish coffee van wildbouillon product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 300 gr wildhachee of magere runderlappen, in kleine blokjes
  • 1,2 l wild- of vleesfond
  • 100 gr shiitakes, schoongeveegd, in plakjes
  • 1 blikje (70gr) tomatenpuree
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 kleine winterwortel, geschrapt
  • 1/4 knolselderij, geschild, in miniblokjes
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml slagroom
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 6 takjes tijm
  • 6 (Irish coffee) glazen
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin het vlees rondom bruin. Giet de fond erbij en laat op een lage stand met het deksel op de pan circa 1 uur garen. Voeg de laatste 10 minuten de shiitakes toe. Fruit de tomatenpuree in de rest van de olie. Voeg de ui, wortel en knolselderij toe en bak deze kort mee. Giet de wijn erbij en laat circa 45 minuten zachtjes trekken. Voeg het wijnmengsel (eventueel zonde de groenten) toe aan de wildfond. Verwarm de glazen voor met heet water. Klop de slagroom met de kerriepoeder lobbig. Giet het water uit de glazen en vul ze tot 3/4 met de wildbouillon. Schep de kerrieroom erop en steek als garnering een takje tijm in het glas.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie