Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse bol met ham-eiragout

Italiaanse bol met ham-eiragout

Italiaanse bol met ham-eiragout product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 Italiaanse bollen
  • 75 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 60 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • 150 gram rauwe ham, in reepjes
  • 150 gram gekookte ham, in reepjes
  • 3 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 10 hardgekookte eieren, in partjes
Bereiden
Snijd met een scherp mes de kapjes van de broodjes en hol ze uit. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de kerriepoeder en bloem toe en bak deze 2-3 minuten mee. Giet de melk er in gedeelten bij en roer tot een gladde saus. Verdun de saus als deze te dik is met een extra scheutje melk of water. Schep de rauwe en gekookte ham, peterselie en eieren erdoor en breng op smaak met zout en peper. Vul de broodjes met de ragout en zet de kapjes erop.
Variatie
• Vervang de Italiaanse bollen door meergranenbollen. • Laat het overgebleven broodkruim drogen en gebruik later als paneermeel.

Voedingswaarde

eiwit
43 g
koolhydraten
44 g
vet
36 g
Kcal
680