Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ITALIAANSE GLAZE

ITALIAANSE GLAZE

ITALIAANSE GLAZE product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, geschild en in blokjes
  • 1 bosje verse Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 100 milliliter rode wijn
  • 1 liter runderbouillon
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook en wortel in circa 5 minuten glazig. Voeg de kruiden en suiker toe en blus af met de wijn en bouillon. Laat circa 1 uur inkoken tot er 200 ml vocht overblijft. Zeef het mengsel en laat afkoelen.
Variatie
Laat je veel (grove) ingrediënten meetrekken, zeef de glaze dan eerst voordat je het vlees ermee bestrijkt. Door de glaze in te koken wordt deze dikker en krijg je een geconcentreerde smaak. Gebruik voor het inkoken een (steel)pan met een dikke bodem. Vergeet niet om het vlees tijdens het garen regelmatig met de glaze te bestrijken voor extra kleur en smaak. Maak de glaze eventueel van tevoren en vries in ijsblokvormpjes in kleine porties in.