1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse groentesoep met Parmezaanballetjes

Italiaanse groentesoep met Parmezaanballetjes

Italiaanse groentesoep met Parmezaanballetjes product foto
  • Ingredienten:

  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 100 gram magere gerookte spekblokjes
  • 2 teentje teentjes knoflook , gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 blikje omatenpuree (70g)
  • 1 kleine winterwortel geschrapt, in blokjes
  • 300 gram g savooie- of spitskool , in repen
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 liter vleesbouillon
  • 100 gram schelpjespasta
  • ciabattabrood, in plakken
  • extra olijfolie
Bereiden
Kneed de helft van de kaas door het gehakt en vorm er kleine balletjes van. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de spekblokjes, knoflook en ui 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Schep de wortel, kool en Italiaanse kruiden erdoor. Giet de bouillon erbij en roer de pasta en gehaktballetjes erdoor. Kook de soep met deksel op de pan zachtjes 20 minuten. Serveer de soep met ciabattabrood. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.Maaltijdsoep
Variatie
In plaats van gedroogde Italiaanse kruiden kun je ook 2 eetlepels groene of rode pesto toevoegen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
3
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 57 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 655
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie