Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse groentesoep met Parmezaanballetjes

Italiaanse groentesoep met Parmezaanballetjes

Italiaanse groentesoep met Parmezaanballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
3

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 100 gram magere gerookte spekblokjes
  • 2 teentje teentjes knoflook , gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 blikje omatenpuree (70g)
  • 1 kleine winterwortel geschrapt, in blokjes
  • 300 gram g savooie- of spitskool , in repen
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 liter vleesbouillon
  • 100 gram schelpjespasta
  • ciabattabrood, in plakken
  • extra olijfolie
Bereiden
Kneed de helft van de kaas door het gehakt en vorm er kleine balletjes van. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de spekblokjes, knoflook en ui 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Schep de wortel, kool en Italiaanse kruiden erdoor. Giet de bouillon erbij en roer de pasta en gehaktballetjes erdoor. Kook de soep met deksel op de pan zachtjes 20 minuten. Serveer de soep met ciabattabrood. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.Maaltijdsoep
Variatie
In plaats van gedroogde Italiaanse kruiden kun je ook 2 eetlepels groene of rode pesto toevoegen.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
57 g
vet
31 g
Kcal
655