Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse kaasfondue

Italiaanse kaasfondue

Italiaanse kaasfondue product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • om te dopen:
  • stengels bleekselderij
  • stukjes ciabattabrood
  • olijven zonder pit
  • blokjes courgette
  • roosjes broccoli
  • soepstengels
  • kerstomaatjes
  • druiven
  • voor de fondue:
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 1/2 l droge witte wijn (Verdiccio of Soave)
  • 600 g jonge kaas, geraspt
  • 200 g belegen kaas, geraspt
  • 2 eetl. maïzena
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • 2 eetl. rode of groene pesto
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Bereid de verschillende ingrediënten om in de kaas te dopen voor en zet de schaaltjes apart. Wrijf de bodem van de pan in met de knoflook.
Bereiden
Giet de wijn in de pan en breng deze tegen de kook aan. Voeg in gedeelten de kaassoorten toe en laat deze al roerend smelten. Roer de maïzena glad met een scheutje wijn of water en voeg dit mengsel al roerende bij de fondue. Meng de gedroogde tomaten, pesto en versgemalen peper erdoor. Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel en zet de schaaltjes met ingrediënten eromheen.
Variatie
Vervang 100 gram jonge kaas eens door gorgonzola.Voeg eens een mespuntje gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm) bij de fondue.

Voedingswaarde

eiwit
49 g
koolhydraten
5 g
vet
68 g
Kcal
930