1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse karbonade met tomatensaus en broccoli

Italiaanse karbonade met tomatensaus en broccoli

Italiaanse karbonade met tomatensaus en broccoli product foto
  • Ingredienten:

  • 4 schouderkarbonades
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 2 eetl. (olijf)olie
  • 1 pot tomatensaus
  • 1 bolletje mozzarella, in stukjes
  • 400 g broccoli
Bereiden
Verwarm de oven op 175°C. Bestrooi de karbonades rondom met zout en peper. Vermeng de paprikapoeder met de oregano en olie en bestrijk hier de karbonades mee. Verwarm een grillpan en rooster de karbonades om en om mooi bruin. Leg de karbonades met de jus in een ovenschaal. Verwarm de tomatensaus en giet deze om de karbonades. Verdeel de mozzarella over de karbonades en bak ze nog 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de broccoli beetgaar in water met wat zout. Serveer de broccoli bij de karbonades.
Variatie
Neem in plaats van schouderkarbonades saucijzen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 42 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 47 g
  • Kcal
  • 650
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie