Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse preischotel

Italiaanse preischotel

Italiaanse preischotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 blikje ansjovisfilet op olie
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 700 g prei, gewassen en in ringen
  • 1 zakje aardappelblokjes (450 g)
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 blikje gepelde tomatenblokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 sneetjes oud wit brood, verkruimeld
  • 100 g geraspte kaas, belegen of Parmezaanse
Bereiden
Verwarm de oven op 200°C. Giet de olie van de ansjovis in de pan en verwarm hem. Fruit hierin de knoflook op lage stand. Voeg de ansjovis, prei, aardappelblokjes, oregano, paprikapoeder en tomaten toe en laat het geheel op middelhoge stand onafgedekt circa 10 minuten pruttelen.  Breng het mengsel op smaak met zout en peper maar wees voorzichtig met het zout omdat de ansjovis al erg zout is. Stort het geheel in een ovenschaal en verdeel de broodkruimels en kaas erover. Laat de kaas in de oven in circa 10 minuten gratineren.
Variatie
Serveersuggestie: Lekker met een salade.TipVoor een vegetarische versie kan de ansjovis worden weggelaten.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
44 g
vet
14 g
Kcal
375