1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse tonijnsalade met tomatendressing

Italiaanse tonijnsalade met tomatendressing

Italiaanse tonijnsalade met tomatendressing product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g strikjespasta (farfalle) of spiraaltjespasta (fusilli)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g haricots verts of sperziebonen
  • 2 sjalotjes of lente-/bosuitjes, gesnipperd
  • 3 augurken, gehakt
  • 3 blikjes tonijn op olie (à 160 g), uitgelekt
  • 1 eetl. kappertjes
  • voor de dressing:
  • 4 pomodoritomaten
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. pesto
Bereiden
Kook de pasta met zout beetgaar. Giet af en laat iets afkoelen. Kook de boontjes 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Meng alle ingrediënten voor de salade en maal er peper over. Pureer de ingrediënten voor de dressing. Schep deze luchtig door de salade.
Variatie
 Breid de salade eens uit met:• focaccia of ciabatta met een dip van 8 eetlepels olijfolie gemengd met 2 eetlepels balsamicoazijn• zwarte en groene olijven zonder pit• reepjes ansjovisfilet• gerookte makreelfilet (Vismarine)• plakjes komkommer• plakken tomaat belegd met mozzarella en blaadjes basilicum• rucola met olijfolie, citroensap en pijnboompitten die zijn geroosterd in een droge hete koekenpan• gedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 52 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 510
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie