In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse zalmburger met geroosterde groene asperges

Italiaanse zalmburger met geroosterde groene asperges

Italiaanse zalmburger met geroosterde groene asperges product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in dobbelstenen
  • 1 eetl. pesto
  • 1 eiwit
  • 1 sneetje wit brood, (niet te vers), zonder korst
  • 1 sjalotje, gepeld, gehalveerd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 ciabattabroodjes
  • 1/2 zak rucola
  • 250 g groene asperges
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1/2 theel. balsamicoazijn
  • 1/2 theel. Dijonmosterd
Voorbereiden
Doe de zalm, pesto, eiwit, wit brood, sjalotje en zout en peper in een keukenmachine en hak alles iets grover - dus niet tot een fijne puree. Vorm van dit mengsel 2 zalmburgers. Leg ze even in de koelkast zodat ze stevig worden. Snijd de ciabattabroodjes open en beleg ze met rucola. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en blancheer ze 2 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en dep ze droog. Meng de helft van de olijfolie met de balsamicoazijn en mosterd.
Bereiden
Verhit een pan met de rest van de olijfolie en bak hierin de zalmburgers 2-3 minuten per kant. Verhit een grillpan, leg de asperges erin en bestrijk ze met het balsamicomengsel. Rooster de asperges 3-4 minuten en bestrijk ze regelmatig met de oliemix. Leg de zalmburgers op de broodjes en serveer de asperges erbij.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
50 g
vet
56 g
Kcal
830