Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Jachtschotel met gehakt en paddestoelen

Jachtschotel met gehakt en paddestoelen

Jachtschotel met gehakt en paddestoelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken
  • 2 eetlepel arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 winterwortel in plakjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 250 gram kastanjechampignons schoongeveegd, in plakjes
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 milliliter warme melk
  • 1 klontje boter
  • 1 nootmuskaat scheutje
  • 2 appels gewassen
  • 2 honing
  • 1 ingevette ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout gaar. Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak dit met de winterwortel en ui rul. Schep de kastanjechampignons erdoor en bak ze circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de kaneel en de laurierblaadjes toe. Giet de aardappels af en maak er met de melk, boter, wat nootmuskaat, zout en versgemalen peper een luchtige puree van. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover en strijk glad. Snijd de hele appels in dunne plakken van circa 3 mm. Verwijder de pitjes maar laat het klokhuis zitten. Verdeel de appelplakken dakpansgewijs over de aardappelpuree. Besprenkel met de honing. Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
695 g
vet
32 g
Kcal
695