Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Jachtschotel

Jachtschotel

Jachtschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • We gebruiken hierbij het stoofvlees van het recept 'Gents stoofvlees' wat ook op deze site te vinden is.
  • Gents stoofvlees, bereid
  • 4 zure appels (goudrenetten)
  • 1 eetl. kaneelpoeder 50 g boter
  • 1 kg kruimig kokende aardappels, geschild en gehalveerd
  • 100 ml warme volle melk (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper nootmuskaat
  • 4 eetl. witbroodkruim of paneermeel
  • ovenschaal
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken van 1 cm. Bestrooi ze met kaneelpoeder. Smelt de helft van de boter en bak hierin de appelplakken 2 minuten per kant. Zet ze apart. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar, giet ze af en maak er met de melk, zout, peper, noot­muskaat en de helft van de boter een luchtige puree van.
Bereiden
Schep het stoofvlees (recept: Gents stoofvlees) in een ovenschaal. Verdeel daarover de appelplakken en strijk er een dikke laag aardappelpuree over. Strooi het broodkruim erop en verdeel de rest van de boter er in vlokjes over. Zet de schotel circa 25 minuten in de oven zodat hij goed warm wordt en er een goudbruin korstje ontstaat.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
76 g
vet
29 g
Kcal
835