Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Jamaican Easter Bun

Jamaican Easter Bun

Jamaican Easter Bun product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 120 g roomboter
  • 450 g cakemeel
  • 3 eieren
  • 100 ml melk (Melkan)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 g. bruine suiker
  • 1/4 theel. nootmuskaat
  • 100 g. krenten
  • 100 g. rozijnen
  • 100 g. gedroogd fruit, klein gesneden
  • 50 g gekonfijte kersen
  • margarine voor het invetten
  • poedersuiker
  • cakevorm van ca. 25 cm lang
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180˚C. Klop de boter in een mengkom met de mixer schuimig en roer dan het meel er goed doorheen. Doe de eieren in een kom, klop ze los en schenk ze al roerend in de mengkom. Voeg nu langzaam de melk toe tot er een soepel deeg ontstaat. Roer het bakpoeder, de suiker, nootmuskaat, krenten, rozijnen, het gedroogde fruit en de kersen erdoor.
Bereiden
Vet het bakblik in, giet het beslag erin en strijk het glad. Laat het ruim een uur in de oven bakken. Controleer met een satéprikker of de cake van binnen gaar is. Zoniet, laat dan nog even verder bakken. Laat de cake vervolgens op een ovenrooster afkoelen en strooi er een beetje poedersuiker overheen.

Voedingswaarde

eiwit
82 g
koolhydraten
835 g
vet
130 g
Kcal
4865