1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Japanse boontjessalade

Japanse boontjessalade

Japanse boontjessalade product foto
  • Ingredienten:

  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g haricots verts
  • 150 g sugar snaps
  • 3 lente-/bosuitjes, in stukjes
  • 2 eetl. (Japanse) sojasaus
  • 2 eetl. sesam- of zonnebloemolie
  • 2 eetl. sesamzaadjes
  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
Bereiden
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Blancheer de haricots 3 minuten en de sugarsnaps 1 minuut. De boontjes moeten nog zeer knapperig en groen zijn. Spoel de boontjes onder koud water af en schep ze in een kom om met de bosui, sojasaus, olie en sesam. Schep dit in kleine schaaltjes en verdeel de tonijn erover. Serveer met eetstokjes.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 5 g
  • Kcal
  • 85
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie