Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Japanse boontjessalade

Japanse boontjessalade

Japanse boontjessalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g haricots verts
  • 150 g sugar snaps
  • 3 lente-/bosuitjes, in stukjes
  • 2 eetl. (Japanse) sojasaus
  • 2 eetl. sesam- of zonnebloemolie
  • 2 eetl. sesamzaadjes
  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
Bereiden
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Blancheer de haricots 3 minuten en de sugarsnaps 1 minuut. De boontjes moeten nog zeer knapperig en groen zijn. Spoel de boontjes onder koud water af en schep ze in een kom om met de bosui, sojasaus, olie en sesam. Schep dit in kleine schaaltjes en verdeel de tonijn erover. Serveer met eetstokjes.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
4 g
vet
5 g
Kcal
85