Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Japanse rijstbowl

Japanse rijstbowl

Ingrediënten

  • 250 gram PLUS Basmatirijst Fairtrade
  • 4 Eieren 3 zakken PLUS gesneden kastanjechampignons a 150 gram
  • 1 blikje Bonduelle kikkererwten
  • 2 eetlepels Kikkoman Sojasaus
  • 1 theelepel Rijstazijn
  • 1 theelepel Sesamolie
  • Paar takjes koriander (indien gewenst)
Japanse rijstbowl product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 6 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel en halveer ze.
  3. Verwarm ondertussen een wok of koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de kastanjechampignons goudbruin en gaar. Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze door de paddenstoelen. Breng op smaak met peper en voeg de sojasaus, rijstazijn en sesamolie toe en wok dit mee.
  4. Schep de rijst in vier kommen. Verdeel hier het paddenstoelenmengsel overheen en top met de eitjes en koriander.

Variatie

Wil je meer groenten toevoegen? Wok 400 gram spinazie mee na het bruinbakken van de champignons.

    Voedingswaarde

  • Kcal 352
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 11 g