Juan’s empanada’s - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Juan’s empanada’s

Juan’s empanada’s

Juan’s empanada’s product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 plakken bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • voor de vulling:
  • 250 g rundergehakt
  • 1 eetl. vloeibare boter of olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theel. milde paprikapoeder
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 4 eetl. runderbouillon (van tablet)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 ei, hardgekookt, fijngesneden
  • 40 g ontpitte olijven
  • 40 g rozijnen
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak het gehakt rul in de boter of olie en voeg hieraan de ui, knoflook en kruiden toe. Blus af met de bouillon en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Bereiden
Prik het bladerdeeg iets in en leg deze met de ene helft in de raviolivorm. Vul de bladerdeeghelft met het gehaktmengsel, bestrijk de randen met losgeklopt ei en leg de andere helft van het bladerdeeg eroverheen. Vouw het geheel vervolgens met de raviolivorm dicht. Haal de empanada uit de vorm en bestrijk de bovenkant nogmaals met losgeklopt ei. Geen raviolivorm? Snijd het bladerdeeg diagonaal door, leg de vulling op de ene helft en vouw er zo een driehoekje van. Leg de empanada’s op een ingevette bakplaat en bak ze gedurende 10-12  minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
19 g
vet
17 g
Kcal
260