Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaapse biefstuk met saus van tomaten en rode wijn

Kaapse biefstuk met saus van tomaten en rode wijn

Kaapse biefstuk met saus van tomaten en rode wijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 biefstukken, ca. 125 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 4 trostomaten, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 theel. bloem
  • 200 ml warme vleesbouillon, van tablet
  • 200 ml rode wijn (Bergschaduw rood)
  • 3 eetl. boter
  • 10 blaadjes basilicum
Voorbereiden
Laat de biefstukken op temperatuur komen en bestrooi rondom met zout en peper.
Bereiden
Verwarm de olie en fruit de sjalotjes zachtjes in circa 3 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut. Voeg de tomatenstukjes en bloem toe en bak nog 1 minuut al omscheppend mee. Blus af met de bouillon en de wijn, roer goed door en breng aan de kook. Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Roer af en toe over de bodem en breng de saus op smaak met zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op middelhoge stand in circa 2 minuten per kant rosé. Garneer de saus met basilicum en geef de saus bij de biefstukken.
Variatie
Basilicum kan eventueel vervangen worden door peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
15 g
vet
16 g
Kcal
270