Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaasbakje met Italiaanse salade

Kaasbakje met Italiaanse salade

Kaasbakje met Italiaanse salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • handje rucola of bladsla, kleiner gesneden
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes, in smalle reepjes
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringen
  • 75 g groene olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 1 vleestomaat, in blokjes
  • blaadjes basilicum, voor garnering
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. wittewijnazijn of citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout
  • versgemalen peperbakplaat bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Teken 4 cirkels van 15 cm op het bakpapier en strooi hierin de kaas. Zet de bakplaat 7-10 minuten in het midden van de oven en laat de kaas smelten. Leg iedere parmezaancirkel in een kopje of kommetje, duw iets aan, laat afkoelen, haal het voorzichtig los en wip het eruit (dit kan een dag van tevoren mits goed afgesloten bewaard). Leg op de bodem van ieder bakje een bedje rucola en verdeel daarover de groenten, gemengd met de dressing. Garneer met blaadjes basilicum.
Variatie
 Vervang blokjes vleestomaat door reepjes gedroogde tomaat op olie.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
4 g
vet
20 g
Kcal
255