Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaasfondue met soldaatjes

Kaasfondue met soldaatjes

Kaasfondue met soldaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 camemberts (ca. 200 g per stuk) liefst in een spanen doosje
  • 1 eetlepel (wal)notenolie
  • 6 sneetje wit- of bruinbrood
  • 100 gram boter
  • 75 gram gemengde bladsla
  • 4 eetlepel honing-mosterddressing (flesje)
  • 25 gram walnoten
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Maal peper over de camembert in het spanen doosje of leg de kaas in een passend ovenschaaltje. Besprenkel met de notenolie. Dek de kaas af met aluminiumfolie en bak 15-20 minuten in de oven tot de kaas vloeibaar is. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in repen. Bak ze, bestrooid met zout en versgemalen peper, in de hete boter goudbruin en krokant tot 'broodsoldaatjes'. Meng de sla met de dressing en noten. Serveer de camembert in het doosje of schaaltje op een groot bord met de soldaatjes om te dippen en de sla erbij.

Voedingswaarde

eiwit
60 g
koolhydraten
43 g
vet
91 g
Kcal
1245