1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaaskroketten

Kaaskroketten

Kaaskroketten product foto
  • Ingredienten:

  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 150 ml melk (Melkan)
  • 100 ml kookroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. citroensap
  • 8 eetl. paneermeel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 eetl. water
  • vloeibaar frituurvet
Bereiden
Volg de basisbereiding van de ragout, maar neem 30 gram boter en 30 gram bloem in plaats van 40 gram. Vervang de melk en kookroom door 250 ml melk en voeg 200 gram geraspte belegen of oude (boeren)kaas toe. RagoutSmelt de boter en roer de bloem erdoor. Schenk de helft van de melk erbij en roer goed tot een gladde massa ontstaat. Voeg de rest van de melk toe, roer goed en laat 1 minuut doorkoken. Meng de room erdoor en voeg zout, peper en citroensap toe. Kies vervolgens één van de drie varianten en voeg de benodigde ingrediënten toe. KrokettenLaat de ragout afkoelen. Schud het paneermeel op een diep bord. Klop de eieren los met 2 eetlepels water. Snijd het ragoutmengsel als het is afgekoeld in 8 gelijke delen. Schep een deel op een lepel en vorm er samen met een andere lepel een kroket van. Wentel de kroketten eerst door paneermeel zodat er geen barstjes zichtbaar zijn. Wentel ze daarna door het ei en daarna weer door paneermeel. Verhit de frituurolie tot maximaal 180ºC en frituur de kroketten met 3 of 4 tegelijk goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze in een vergiet dat is bekleed met keukenpapier uitlekken.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 260
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie