1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaasplaatkoek

Kaasplaatkoek

Kaasplaatkoek product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
  • 100 gram koude boter, in blokjes
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de kaas en kruiden en maal er royaal peper over. Kneed met een koele hand de boter erdoor tot een stevig deeg. Bevochtig het deeg eventueel met wat druppels water. Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot 1 cm dik en leg het op de bakplaat. Bak de koek in 10-15 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen en breek de koek in stukken. Snijd de koek eventueel voor het bakken in ruiten.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 37 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 460
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie