1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaassoep met rucola en amandel

Kaassoep met rucola en amandel

Kaassoep met rucola en amandel product foto
  • Ingredienten:

  • 50 g geschaafde amandelen
  • 50 g boter
  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 50 g bloem
  • 1 eetl. gedroogde tijm of dragon
  • 1/2 l melk (Melkan)
  • 1 l groente- of kruidenbouillon
  • 250 ml rosé of Muscadet
  • 250 g geraspte jongbelegen kaas
  • versgemalen peper
  • 1-2 eetl. citroensap
  • 125 ml crème fraîche (Melkan)
  • 75 g rucola, iets kleiner gesneden
Voorbereiden
Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
Bereiden
Verwarm de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes of ui. Voeg de bloem en tijm toe, bak even zonder dat de bloem kleurt, voeg de melk in gedeelten al roerend toe en maak een gladde saus. Giet de bouillon en wijn erbij en breng de soep aan de kook. Schep de kaas in gedeelten door de soep en laat al roerend smelten. Voeg peper naar smaak toe en roer er een beetje citroensap door zodat de soep niet korrelig blijft. Schep de soep in warme kommen of in een soepterrine. Serveer de soep met een dot crème fraîche, rucola en amandel.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 485
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie