1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaassoep

Kaassoep

Kaassoep product foto
  • Ingredienten:

  • 20 g boter
  • 2 witte boterhammen, in kleine blokjes
  • 3/4 l kruidenbouillon
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 75 g Gruyère of Emmentaler kaas, geraspt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
Bereiden
Verhit de boter in een koekenpan en bak de blokjes brood lichtbruin en krokant. Verhit de bouillon in een soeppan en kook de bleekselderij circa 5 minuten. Roer de kaas door een deel van de bouillon en laat het smelten. Voeg al roerend aan het los­geklopte ei een flinke lepel warme bouillon toe. Giet dit mengsel al roerend in de soeppan. Schep de soep in glazen of kommetjes. Bestrooi met broodblokjes en peterselie..
Variatie
Vervang voor een niet-vegeta­rische variatie de broodblokjes door gebakken spekblokjes.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 200
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie