1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaastortellini met spinazie en amandel

Kaastortellini met spinazie en amandel

Kaastortellini met spinazie en amandel product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram tortellini gevuld met kaas (koelvers)
  • 100 gram blanke amandelen
  • 100 milliliter olijfolie
  • 75 milliliter groentebouillon
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 200 gram spinazie, panklaar
  • 200 gram ricotta
Bereiden
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer intussen de amandelen met de olie, bouillon en citroensap. Voeg de spinazie en de helft van de ricotta toe en pureer tot een groene saus. Breng op smaak met zout en peper. Meng de citroenrasp door de rest van de ricotta. Giet de tortellini af, schep deze door de groene saus en verwarm 1-2 minuten. Schep voor het serveren wat citroenricotta op de pasta.
Variatie
• Rooster, voor een sterkere smaak, de amandelen voor het pureren in een droge, hete koekenpan. • Besprenkel de pasta voor het serveren met een beetje notenolie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 56 g
  • vet
  • 54 g
  • Kcal
  • 820
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie