Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaastortellini met spinazie en amandel

Kaastortellini met spinazie en amandel

Kaastortellini met spinazie en amandel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram tortellini gevuld met kaas (koelvers)
  • 100 gram blanke amandelen
  • 100 milliliter olijfolie
  • 75 milliliter groentebouillon
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 200 gram spinazie, panklaar
  • 200 gram ricotta
Bereiden
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer intussen de amandelen met de olie, bouillon en citroensap. Voeg de spinazie en de helft van de ricotta toe en pureer tot een groene saus. Breng op smaak met zout en peper. Meng de citroenrasp door de rest van de ricotta. Giet de tortellini af, schep deze door de groene saus en verwarm 1-2 minuten. Schep voor het serveren wat citroenricotta op de pasta.
Variatie
• Rooster, voor een sterkere smaak, de amandelen voor het pureren in een droge, hete koekenpan. • Besprenkel de pasta voor het serveren met een beetje notenolie.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
56 g
vet
54 g
Kcal
820