Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw ‘en papillotte’

Kabeljauw ‘en papillotte’

Kabeljauw ‘en papillotte’ product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram kabeljauwfilet, in 4 gelijke stukken
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 venkelkool, in dunne plakken
  • 1 citroen, in 8 plakjes
  • 4 klontjes boter
  • 8 jeneverbessen
  • 1 bosje dille, grof gehakt
  • keukenpapier
  • 4 stukken bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de vis af en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en witte peper. Leg elk stuk vis in het midden van een stuk bakpapier. Verdeel de ui en venkel erover en leg hierop 2 plakjes citroen, een klontje boter en 2 jeneverbessen. Vouw de randen van het papier omhoog en draai de punten bij elkaar zodat een pakketje ontstaat. Zet naast elkaar in een ovenschaal en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. Vouw de pakketjes aan de bovenkant een beetje open en bestrooi met de dille. Lekker met aardappelpuree met zongedroogde tomaatjes.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
2 g
vet
9 g
Kcal
210