1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met amandeltopping en parmezaanaardappels

Kabeljauw met amandeltopping en parmezaanaardappels

Kabeljauw met amandeltopping en parmezaanaardappels product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetl. gesmolten boter
  • 4 kabeljauwfilets (ca. 150 g per stuk)
  • 75 g blanke amandelen, grof gehakt
  • 3 beschuiten, verkruimeld
  • handje (platte) peterselie, gehakt
  • 1 citroen
  • 1 eetl. (grove) mosterd
  • 2 eetl. honing
  • voor de parmezaanaardappels:
  • 4 grote of 8 kleinere vastkokende aardappels, schoongeboend
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetl. olijfolie
  • ovenschaal en bakplaat, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in dunne plakjes, maar niet helemaal door. Vul de inkepingen van de aardappels met de Parmezaanse kaas en leg de aardappels in de ovenschaal. Meng 2 eetlepels van de gesmolten boter met de olijfolie, zout en peper. Giet dit mengsel over de aardappels en bak ze 45-50 minuten in de oven. Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi met zout en peper. Meng de amandelen met de beschuit en peterselie. Halveer de citroen. Knijp één helft boven de vis uit en snijd de andere helft in plakjes. Meng de rest van de gesmolten boter met de mosterd en honing en bestrijk de vis ermee. Verdeel het amandelmengsel over de vis en zet 12-15 minuten op de bakplaat in de oven. Serveer de kabeljauw met de aardappels en garneer met een schijfje citroen. Lekker met worteltjes of broccoli.
Variatie
Neem zalm in plaats van kabeljauw. Of kies eens voor een andere witvis. Vervang Parmezaanse kaas door belegen (boeren)kaas of mosterdkaas.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 32 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 555
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie