1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met ansjovis en olijven

Kabeljauw met ansjovis en olijven

Kabeljauw met ansjovis en olijven product foto
  • Ingredienten:

  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g olijven zonder pit, fijngehakt
  • 6 ansjovisfilets
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 kabeljauwfilets à 200 g
  • 200 ml witte wijn
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eetl. peterselie, gehakt
  • 1 citroen, in plakken
Voorbereiden
Pers 1 teentje knoflook boven de olijven. Zet het mengsel apart. Wrijf de ansjovis fijn met 2 ge­perste teentjes knoflook.
Bereiden
Verhit de helft van de olie. Voeg de ansjovis met knoflook toe en bak dit 2 minuten. Snijd de kabeljauw in 4 porties. Leg vervolgens de kabeljauw ook in de pan en bak aan elke kant 3 minuten. Haal de stukken vis uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Giet de witte wijn bij het braadvet. Laat de saus iets inkoken. Voeg zout en peper toe. Roer de peterselie erdoor. Serveer de vis met een plak citroen met daarop de gehakte olijven. Serveer de saus erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 0 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 330
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie