1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met couscoussalade

Kabeljauw met couscoussalade

Kabeljauw met couscoussalade product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g kabeljauw, ontdooid
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 2 eetl. citroensap
  • 1,5 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kleine komkommer, met schil in kleine blokjes
  • 250 g couscous
  • 1/2 l groentebouillon (van tablet)
  • 1 groene paprika, in miniblokjes
  • 1 rode of gele paprika, in miniblokjes
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
Voorbereiden
Dep de visfilets droog en bestrooi ze met zout, peper en kerriepoeder. Besprenkel ze met citroensap.
Bereiden
Verhit 1/2 eetlepel olie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg de komkommer toe en bak deze 2 minuten mee. Roer de couscous, bouillon en paprika erdoor. Neem de pan van de warmtebron en laat hem afgedekt 3-4 minuten staan (zie de aanwijzing op de couscousverpakking). Verhit de rest van de olijfolie en bak de vis in 5 minuten goudbruin en gaar. Roer de couscous los. Serveer deze in een schaal met de visfilets erop. Strooi de koriander erover.
Variatie
Vervang kabeljauw door koolvis.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 37 g
  • koolhydraten
  • 53 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 435
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie