Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met couscoussalade

Kabeljauw met couscoussalade

Kabeljauw met couscoussalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g kabeljauw, ontdooid
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 2 eetl. citroensap
  • 1,5 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kleine komkommer, met schil in kleine blokjes
  • 250 g couscous
  • 1/2 l groentebouillon (van tablet)
  • 1 groene paprika, in miniblokjes
  • 1 rode of gele paprika, in miniblokjes
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
Voorbereiden
Dep de visfilets droog en bestrooi ze met zout, peper en kerriepoeder. Besprenkel ze met citroensap.
Bereiden
Verhit 1/2 eetlepel olie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg de komkommer toe en bak deze 2 minuten mee. Roer de couscous, bouillon en paprika erdoor. Neem de pan van de warmtebron en laat hem afgedekt 3-4 minuten staan (zie de aanwijzing op de couscousverpakking). Verhit de rest van de olijfolie en bak de vis in 5 minuten goudbruin en gaar. Roer de couscous los. Serveer deze in een schaal met de visfilets erop. Strooi de koriander erover.
Variatie
Vervang kabeljauw door koolvis.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
53 g
vet
8 g
Kcal
435