1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met cranberrytijmtopping

Kabeljauw met cranberrytijmtopping

Kabeljauw met cranberrytijmtopping product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram diepvrieskabeljauwfilet ontdooid
  • 150 gram cranberry's
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 teentje knoflook gepeld
  • 125 gram boter
  • keukenpapier
Bereiden
Dep de vis droog met keukenpapier. Pureer de cranberry’s, citroenrasp, honing, tijm, knoflook, zout, versgemalen peper en 75 gram boter tot een grove pasta. Strijk deze pasta over de bovenkanten van de kabeljauwfilets. Verhit de rest van de boter in een ovenvaste koekenpan. Leg de vis naast elkaar in de pan met de cranberrypasta bovenop. Verhit de ovengrill. Bak de vis in circa 3 minuten bijna gaar en zet daarna onder de hete grill zodat de cranberry-kruidenpasta over de vis smelt. Serveer met aardappelpuree of gebakken aardappels en witlof (zie tip).
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 340
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie